Samen met onze klanten Colruyt Group en Citydev kijken wij uit naar de realisatie van ons project StarCity met de promotor Immo Louis De Waele !

12 april 2022
Persbericht

StarCity in Haren – Immo Louis De Waele haalt promotieopdracht binnen

Brussel, 12 april 2022– De promotieopdracht voor StarCity in Haren is gegund aan Immo Louis De Waele. StarCity is een gemengd project met geconventioneerde woningen, ruimte voor productieactiviteiten en winkels. Opvallend: naast een publiek-private samenwerking tussen citydev.brussels en Colruyt Group loopt er voor StarCity ook een publiek-publieke samenwerking, want de Stad Brussel aanvaardde dat een deel van de stedenbouwkundige lasten werd gekoppeld aan de middelgrote woningen, in ruil voor het commerciële luik. StarCity zou eind 2025 klaar moeten zijn.

Nieuw soort samenwerking met de privésector

Via vastgoeddochter Colim kocht distributiegroep Colruyt een aantal percelen in Haren, vlak bij het NAVO-hoofdkwartier en bedrijvensite Noendelle van citydev.brussels. Daar wou de groep samen met architectenbureau Lowette & Partners architectes bv een gemengd project bouwen.

Voor de ontwikkeling van het woongedeelte van het project raadpleegde Colruyt Group de markt. citydev.brussels is in het Brussels Gewest een referentie voor zulke projecten en liet dan ook weten dat ze interesse had om StarCity mee te ontwikkelen. citydev.brussels stelde voor om ook productieactiviteiten op te nemen in het project, want op het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP) ligt het in ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving (OGSO).

In 2018 ondertekenden de twee partners een samenwerkingsovereenkomst voor de volledige ontwikkelingsduur van StarCity. En om citydev.brussels te ondersteunen bij de bouw van betaalbare woningen, kende de Stad Brussel een deel van de stedenbouwkundige lasten voor het commerciële deel toe aan het woongedeelte.

Hoe gaat StarCity eruitzien?

StarCity bestaat uit twee delen, waaronder een puur commercieel deel (± 6.700 m²) dat zal worden uitgebaat door Colruyt Group.

Het tweede deel is gemengd (± 16.200 m²): daar komen 78 geconventioneerde koopwoningen, met op het gelijkvloers 3 ateliers voor productieactiviteiten die citydev.brussels gaat verhuren, en 4 winkels die worden verkocht tegen vrije prijs.

Nu is ook bekend welke promotor het project in goede banen zal leiden: vastgoedgroep Immo Louis De Waele. De werken gaan begin 2024 van start, en duren normaal twee jaar.